Voor een betere planeet

Ook wij zijn op Hoeve 't Alkeveld al jaren bezig met duurzaam ondernemen. in 2021 zetten we door met meer zichtbare veranderingen. 

* gebruik van recycleerbare ijslepeltjes ipv plastiek - we stellen ook koffielepeltjes ter beschikking - herbruiken is NOG beter dan recycleren, Niet? 

* geen snijbloemen meer op onze tafels, we planten heel wat bloemen en planten in ons wandelpadje om te plukken. en ook geen perkplanten meer, we kiezen resoluut voor vaste, blijvende exemplaren

* papieren rietjes ipv plastiek

* de plastiek flesjes die we invoerden door covid-19 verdwijnen weer. we vinden immers te veel plastiek in onze weiden en langs de velden. glazen flesjes doen opnieuw hun intrede. 

* Het vers fruit dat te rijp is toveren we om in confituur en we vullen dat assortiment aan met fruit van op de boerderij. 

* De Boerderij werkt voor 90% op regenwater, dat we zelf opvangen, stockeren en desinfecteren

* we kweken heel lokaal ons eigen ruwvoeder voor onze dieren en bemesten onze velden zelf - we streven naar een volledig circulair systeem. 

* energie.... zonnepanelen, zonneboilers, warmterecuperatie, frequentiesturingen, etc, maar bovenal efficient en zuinig werken, vinden we belangrijk, daar sleutelen we elke dag aan. 

* Hopelijk kunnen we deze lijst in 2021 aanvullen, of beter nog, kunnen jullie het gewoon zien

Deel deze pagina